tisdag, november 28, 2006

CANSEI DE SER SEXY

Just det ja, glömde att berätta att jag var på en grymt bra spelning. Kanske inte ett band som jag skulle bumpa i min stereo, men en sjukt bra spelning med CANSEI DE SER SEXY.
Sångerskan har något väldigt barnsligt över sig, lolita aktigt kan man nog säga utan att överdriva. Det var ett par riktigt trågiga förband bara, Rogers sisster eller nått sånt hette dom, var för inte bara låta en av sickgirlsen kicka bailey funk tills konserten kunde börja?
Kan inte riktigt begripa mig på rock världen. Ständigt dessa flörtar med bra musik, ibland bär det frukt, som med grindie grejjen och med ovan nämda CSS. Men varken jag eller publiken var där för att se rock, vi var där för att se CSS, som visserligan kanske kan kallas för indie pop men inte har så rå mycket att göra med det ändå.

Mest av allt var det tragisk amerika-svenne rock innan. Men det var innan, för det var värt att vänta på CSS. Mycket "stage dive" och "jag sjunger just för dej" grejjer man det funkade ändå. Kändes lite som att vara på en spelning med "School of rock" bandet (om du har sett den filmen, vilket du bör om du inte har). Gulligt med hög energi. Lite som norska "Data rock" gissar jag.

måndag, november 27, 2006

Jonnas fest var lyckad?


Det var den, Johan var som vanligt i sitt kreativa esse som du kan se på nose blog. http://www.nosedef.com . Jag slipade på min royal english.

- Shall we go to the pub?
- Rather!
- Tally ho, off we go to the pub then.

Det var en oxford tjej där som hjälpte mig slipa skillsen. Kunglig engelska har aldrig låtit bättre. Festen startade i lung och ro, ett tiotal personer satt och pillade med pärlplattor och modell lera. Sedan vet jag inte vad som hände, det fanns sjukt mycket sprit och plötsligt kom det en 30 pers i klump och festen var igång. Vi trillade in på magnet (tyvärr) och tog sedan en taxi hem, satt i köket med johan jonas och lite annant löst folk till klockan 10 på morgonen och söp, sen däckade jag på mitt golv, brevid sängen. E rätt nöjd med att jag tog mig så långt ändå. Johans imitation av Paulie i Sopranor är prislös.

- What tha fuck!?

Vi lagade mäktig middag på söndagen, gnocci fylda med ricotta och spenat i gorgonzola sås och johans hemma lagade tiramisu efter det. Vi har det fint i det lilla kollektivet.
Kollade på fotboll också. Super Sunday.

fredag, november 24, 2006

Impex


Jag har varit på Boden museum, mycket "bloods" och "crips" grejjer på gång. Mest kristen konst. Jag kom för sent till jobbet två gånger denna veckan, och igår fick jag en officiell varning. Jag var inte jätte sen, bara några minuter. Nu måste jag komma i tid i två månader minst. En Italienska på jobbet har arbetat med att tillverka ost i itelienska alperna i 4 år. Hon har bjudit in mig att göra ost med dom i sommar. As grymt. Plus att hon har feeta ost tillverknings kontakter i hela italien, hon vill starta en ost import/export firma (Impex) med sverige. Låter som en härlig plan, måste bara läsa upp mig på get ost och tvättad ost.

Jonna fyller år nu på lördag, mycket pyssel e utlovat. Förra helgen hade jag lite tok fest på weekend igen. funkade bra. Over and out.

måndag, november 20, 2006

Okej

Rå söp med kollegor i fredags, fy fan vad töntigt. Men men, man får ta smällarna som dom kommer. Landade på weekend tillslut. Jag körde min extraordinära rapp om varför jag skall in på festen och föga överraskande funkade det. Det e fan en skill. En acid-generation skill iofs. Jag är mentaly-old. Så många lirare med skjorta och lack skor där inne. Fögaförvånande gjorde sneaker trion succse på golver. Stående ovationer. Wet look och svart skjorta med rosa ränder är nog fan det mest korkade man kan gå ut i. Som om man blev kidnappad av terrorister och blev tvungen att klä ut sig till en idiot för att kunna smita. Lästa nyligen en bra liknelse, det är ju typ lika aktuellt som att jaga föda.
Lördagen chillade vi bort med Andreas som är i stan. Skulle träffat han i går med men fick inget ord. Nu e det back to work som gäller. Skall försöka smiska chefen på fingrarna idag.

lördag, november 18, 2006

GET YER FREAK ON


http://www.style.com/fashionshows/collections/S2007RTW/review/PUGH

fredag, november 17, 2006

Nice... sss.

Yes! Det blir en till GrimeStep fest, förmodligen den 3 feb! Boka biljetten hit redan nu för det lär bli fett. Namn som snurrar i luften e tex: Boy Better Know, Dirty Canvas, Lady Fury, DJ Netik (DMC champion of the world) , Lexx Coop, Buraka Som Systema, 23hz + Numaestro, Unidad Sonora, Bass Ball Club osv...

Jobber e festligt, vi gör mycket så kallad "HotSync". Kör lite Wi-Fi eller Bluetooth anslutningar, jobba lite server inställningar. Mest sitter jag ich försöker räkna antalet persien blad i persiennen.
Min arbetskamrater e också rätt festliga. Vi har en italiensk liga som består av: En blonderad, lite för gammal botox stinn kvinna, en Heavy Metal/ Death Metal kille som börjar varje mening med; Mitt Ex... En bortskämd rik flicka med tvåhundra olika hud produkter i sin handväska, en Porrfilms aktris/ ex Prostituerad och en tyst kille.

Det var allt för idag... haaa det!

tisdag, november 14, 2006

Mycket att göra.

Det blir lite dåligt med bloggandet. Lalya var som sagt här över helgen. Fint fet helg, såg en dubstep spelning av okänd artist och Milion Stylez på festsal kreuzberg. Klämmde in en sånglös kareoke kväll också. Kim's Kareoke var tyvärr bokad så det fick bli Monster kareoke istället. J o L stod mitt i nån sorts grupp kram och sjöng o dansade. Jag drack en öl.

Måndagen på nya jobbet började lovande. Jag skall tydligen få en Palm pilot för att jag jobbar där. kul. Ångrar att jag precis köpte en mp3 spelare. Har en arbets kamrat som heter John från Liverpool. Vi sitter och drar "the Office" skämt hela dagarna. Sunset, Brilliant, Classic!


Ron, en medelålders arfo amerikan blev sur på chefen för att han klagade på att han inte kom i tid.
Ron blev skit förbannad och började käfta mot.

- I have a daughter man! You know what that is like?!
- I just want you to be here on time.
- I do my best man! But the u-bahn is hell, you know that!
- Maybe you have to leave earlier then?
- I get up early as it is! I missed the train man, i was on the other side of the street, you want me to run across the street in traffic? DO YOU WANT ME TO DIE??
- I just men that it is important to be here on time.
- WHAT? YOU WANT BEEF?!


Jag sa brilliant! John sa classic!

Den snubben får nog sparken illa kvikt. Börja käfta med chefen andra dagen. Underbart!
Drack några bärs med jonas igår. Ikväll är det jacob luttingers sissta kväll i berlin. vi skall fira lite lungt på Bellman. Ett par öl, inget märkvärdigt. En stillsam och värdig cermoni.

Det blir nog inte så mycket bloggande den närmsta tiden efter som jag inte kommer ha tillgång till dator under träningen på jobbet. Snart kan jag allt om mobil teknologi. Kan starta konsult firma.

fredag, november 10, 2006

Sissta dagen på jobbet

Oj oj oj... va skönt.
Ingen mer s-bahn romantik eller arga kunder tjafs.
Dom tvingade mig att hålla tal inför kontoret nyss, jag fick en flaska sprit, billig vodka av nått slag. Förmodligen träsprit.

Jag sa typ att, efter som nästan alla på företaget slutar, vi ses väl om några månader på det nya företaget. Chefen blev skit sur men försökte sjoka bort det. Han sa nu, för en minut sedan att han borde "kicka my as" för det.

Fatima, en annan tjej som slutade började gråta när chefen sa lite vänliga saker om henne. Jag små log hela tiden, ungefär som när man skall få ett pris, jag kännde mig upprymd.

Har svarat helt tokigt på alla mail idag ex:
---
Hej.

Tack för ditt mail!

Vi har avslutat dig på obestämd framtid.

Mvh

Kundtjänst

2051
---

Wooo! jag känner mig bra nu, massa bärs på S-bahn, sen hem till Jory och sen ut o möta Lalya.
ha det gött, heeej!

onsdag, november 08, 2006

Jag jobbar i en komedi.

Har du någonsin sett "The Office"? Eller kanske läst Dillbert? Eller sett filmen "Office Space"? Om inte, gör det, alla tre är nödvändiga för att din samtids humor skall utvecklas.

Och du får reda på precis hur jag har det, jag har en "Gareth" på mitt kontor, en tjock skum kille som skryter om sina militära erfarenheter.

- You know i have been in the USA, well i was a parashoot hunter so i only saw like all on the military bases of USA.

Eller den underbara:

- I like norway, when i go there they dont get scared of my big hunting knife at the airport, like in germany the security people get really scared of me, but in norway they se it is as a tool, just like me.

Vi har chefen som krampaktigt försöker skämta, och alla tysta typer som skrattar kramaktigt åt skämten. Vi har den tysta tjocka tjejen osv...

Mitt passerkort funkar inte, men dom vägrar att ge mig ett nytt, så varje morgon får jag stå och försöka få upp dörrarna med ett trasigt passer kort. Det kan ta allt mellan 3 och 10 minuter. Ofta är det en lång kö efter mig. Men inte en jävel vill hjälpa mig. Vilket innebär at jag e på skit dåligt humör. VARJE MORGON.
Det i sin tur gör att jag får ont i huvudet, det brukar hålla i sig till efter lunch. Värmen på kontoret är uppskruvad jätte högt, alla sitter och svettas utom en gnällig tjej som kommer och stänger fönstren om man vågar öppna nått. Hon har stora bröst så chefen lyssnar väl extra noga på henne. Vi är kundtjänst men vår egentliga uppgift är inte att hjälpa någon. Vi är här för att företaget skall verka seriöst. Vi får däremot inte någon information om hur vi skall kunna hjälpa någon, allt vi kan har vi lärt oss själva. Vi får inte betala tillbaka pengar till någon som tex har beställnågot som inte funkar. Nä, den personen måste säga de exakta orden: - Jag vill ha mina pengar tillbaka. Utan dom "magiska orden" får man inte ett öre.

Jag blir så trött.

Och så kommer dom och tjatar på mej om att arbeta hårdare helatiden. Jag gillar kineserna som går hem när jag kommer på morgonen. Jobbat hela natten. Det hjälper ju inte direkt att folk osm ringer hit är outbildade arslen, fruktansvärt otrevliga, jag blir kallad fitt, hora och idiot flera gånger om dagen. Dom mumlar det bara, straxt innan dom slänger på luren, men jag hör dom.

Som sagt, jag jobbar i en torr, svart komedi.

tisdag, november 07, 2006

Indiskt hos indiern ...mysigt!

Jag hade en djup känsla av tillfredställelse när jag somnade igår. Jag kände mig trygg på nått sätt. Det knastrade i kaminen och var varmt och skönt. Jag kunde höra jazz toner smyga sig in från Annes rum. Jag kunde höra det dämpade ljudet av Johan o Yasins skratt.

Jag möblerade om igår kväll, eftersom när jag kom hem så såg det ut som att en bomb hade slagigt ner. Heltävknings mattan var uppriven i halva rummet det låg cigg fimpar och lera över andra halvan och mina möbler låg huller om buller. Anledningen var att vi hade haft hantverkare hemma. Det e priset man får betala för att få igång kaminen. Och det e faktid rätt mysigt med kamin, det e synd att det är enda värme källan. Nu e det bara gardiner som saknas.





Hursom helst så nominerar jag vårat lilla kollektiv till ett av de absolut mysigaste i europa för tillfället.

måndag, november 06, 2006

Var johans födelsedag bra?

Yasin kom på fredagen, jag hade ledigt. Jag och johan bestämde oss för att fira genom att gå ut o klubba lite. Kl 09.00 trillar jag och johan in genom ytterdörren sjungandes - Dont cry for me Argentina. Händelseförloppet som ledde fram till detta var: Ett besök på fin fina krogen "Bellman", där ifrån till "Rude Club" och dubstep fest. Johan tyckte det varlite trist så vi drog till "Kinzo Club" nån sorts gay sex club, mycket nakna män. Johan har lite kontakter i baren där så vi drack gratis, och vad vi drack... oändliga mängder drinkar, tills det escalerade i allsång i vårat kök.

Vaknade kl 15.00 och insåg att yasin skulle anlända om trettio minuter. Stress, väckte johan och skickade iväg honom till skolan, johan ringer min på s-bahn. - Yasin e 1 timma sen. Ok bra, då hade jag tisd att åka o kolla upp johans 25års pressent. Jag o Yasin skulle dela på en ny MP3 spelare till honom. Jag passade på att tjacka en till mig också. Fin liten manick med massa minne o som spelar video filmer. Perfekt för den långa bussresan mellan Berlin o Gbg.

Fredagen blev i övrigt lugn som du kan föreställa dig. Vi chillade med yasin och snackade skit. Han har jävligt bra minne och drar alltid upp alla pinsamma grejjer man har gjort.
Vi passade på att skörda min majja planta också, riktigt bra röka blev det. Odlad på en strikt öl och mineralvatten diet.

P lördagen var det full rulle, stor fest i lägenheten, kanske en 30 pers där, sen klub. The Storage var koolt men DJ:en var urusel så vi drog till 103. Där vi blev insläppte baknvägen av en välvillig anställd. Jätte skumt. En flaska bubbel och sen vid 4 snåret var det hemgång för mig.

Yasin stannade med blev så lost att johan satte honom i en taxi o skickade hem honom med sida nycklar. kl 8 på morgonen ringer Johan till alla i lägenheten och försöker komma in. Alla utom Yasin vaknar. Ingen gillade Johan just då.

Och sen fotboll på Söndagen. Mycket nöjd måste jag säga att jag är. Men jag hatar fortfarande Jamba.

torsdag, november 02, 2006

Förjävlig dag.

Glöm det jag skrev igår. Första köld knäppen kom inatt. Frost på rutan. Jag sov med t-shirt, tröjja, byxor, ragg sockar och täcke. Jag vaknade av att jag frös så att jag skakade.
Innan måndag kan vi inte börja elda i våra ugnar nämligen, på måndag kommer dom och städar ur dom, så att det blir bra dra i dom.
Mitt fönster läcker in lite vind. Måste flytta sängen från fönstret. Omgående. Träden e fortfarande gröna här, med det var -1 grad när jag stack till jobbet.

Anledningen till att det blir kallt i berlin är för att det e så platt att de sibiriska vindarna gillar att sticka ner hit o jävlas.

Min näsa var knall röd när jag vaknade. Kändes som att jag var förflyttad till 30-talets berlin iställer för 2006. Vi har iallfall ett halvt ton kol i källaren. Ska köpa ett el-element imorgon. Skönt att vara ledig en fredag, förra fredagen var jag sjuk. Och på måndag kanske det kommer en ny tjej till jobbet som skall sitta o lyssna på mej när jag svarar i telefon.

Min nya kollega Janne är ungefär lika nördig som jag, vi snackar mp3 spelare, tv serier och allsvenskan (här bluffar bara ajg mig fram).

Mmm, en öl på s-bahn efter jobbet. det förtjänar jag. Jag hatar mitt jobb. Jag vill bara här ifrån så snart jag har stigigt in. Du känner säkert igen dig. Men föreställ dig att du jobber på ett moraliskt svår försvarat företag där det enda kunderna vill är att kalla dej för hora och skrika o hålla på. Det är aldrig en bra start på dagen.

- DU TAR MINA PENGAR GE TILL BAKA DOM ANNARS DÖDAR JAG DEJ... JAG SKA HITTA DIN MORSA!

eller:

- HUR TROR DU DET KÄNNS ATT BLI VÅLDTAGEN I RÖVEN EN GÅNG I MÅNADEN? HUR FAN TROR DU ATT DET KÄNNS VA?! DET KOMMER DU ATT FÅ VETA NÄR JAG HITTAR DEJ!

Det var bara ett litet urval av vad jag har fått höra idag.

ha det bra!

onsdag, november 01, 2006

Blandat

Det regnar idag, hela dagen. Det är skönt. Jag läste att det har snöat i Göteborg. Sjukt.

Min finska kollega berättade att han kom hem härromdagen och hittade ett brev från "Bruger Amt" (typ Försäkringskassan/Skatteverket). I det stod att han måste ta sin 9 åriga son till skolan och betala skol avgift. Grabben 20 bast och mycket chockad. Han har föståss inget barn och har ingen aning om hur Burger Amt fått för sig att han har det. Det står att han son är född 1997 samma år som han pass är utfärdat. Det e den enda kopplingen han kan hitta.

Så han gick till burger amt för att förklara för dom att han inte har någon son, dom krävde bevis, det är skol plikt i tyskland. Så nu måste han få papper från finska myndigheter på att han inte har någon son, vilket visar sig vara klurigare än man kan tro annars måste han betala skol avgift. Stackare...

Dom försökte sälja jul kort till mig i personalmatsalen igår, helt sjukt, det e ju inte vinter än på länge, fast det e det ju, det e ju redan november. O det snöar i Göteborg, det e nog två månader kvar till snö här fortfarande, vi har runt 15 grader på dagarna.

Imorgon kväll skall jag på fet dubstep klub. Freak Camp kör igen på klub Rudeboy. Det e lite som att gå på hemma fest att gå till deras klubbar. Alla känner alla och det e almänt mysigt. Skall passa på eftersom jag e ledig på fredag.

Dom kommer och städar våra kol ugnar nu på måndag, sedan kan vi börja elda för fullt, och eldas skall det, det e svin kallt i lyan. Anne bara skratt åt mig när jag sitter o fryser.

- Var för har du inte jackan på dig?
- Jag vill inte ha jackan på mig!
- Det e ju vinter!
- Vi e ju innomhus!

Hon tycker att det e helt normalt att ha jacka på sig innomhus halva året, men sen komsumerar ju en svensk lika mycket energi per år som fem genomsnitts europeer. Nu skall jag planera mitt run i 3D på ikeas hemsida.