lördag, september 29, 2007

Min morfar är död

Min morfar gick bort i förra veckan. Därför har jag inte kunnat blogga nått emellan. Tror att jag tog det hårdast av alla i familjen nästan. Han var som en extra pappa för mig, och uppfostrade mig i ganska hög utsträckning. Minns när han bar runt mig i en låda i huset i Stenkullen, husen som han själv byggt för sig och mormor, vi brukade låtsas att lådan var ett rymdskepp och att jag åkte till månen, när vi var framme på månen smet vi iväg in i ett litet rum o åt honung tillsammans.

Så nu kommer jag att åka till Göteborg igen den 4de för begravning. Kul sätt för Case att träffa min familj. Det e konstigt, vi är ändå en sån liten familj, det kommer bara vara jag mamma och mormor framme vid kistan först. Ush, det är riktigt jobbigt.

måndag, september 24, 2007

Chitown o Motown

Whe, nu e jag tillbaka i Motown, eller Rodchester, ratt morbultad efter festligtheterna i Chitown (ja, dom kallar den sa pa riktigt). Case o Emelys fodelsedags kalas med "open bar" var en ratt skon grej, mycket skumt folk men en hel del bra med. Mycket pudra nasan, mycket mer sprit, mycket brost o mycket hud. Det var roligt som fan, en kille kom fram till mig o sa "DO YOU SPEAK ENGLISH?". JAg sa att det gor jag. Men att han inte borde roka mer gras. Drog vidare till natt afterhours stalle dar en stor greek overdoserade (ODade). Lite laskigt att se men det verkade som att har var ok. Nasta dag gick vi upp sa tidigr vi kunde o borjade kora den langa varagen tillbaka till Detroit. Det var en ratt trevlig resa dock. Vi sjong i bilen o testade alla konstiga junkfood kedjor som jag inte har sett forut. haha.
Stannade till hos kcs farsa. Han var i sin sommer stuga vid en stor sjo, as nice sa vi akte ut med hans ponton bat o cruisade i solnedgangen. Sen akte vi tillbaka till hennes mor. Drama med en gang. Dom tva skulle nog kunna doda varandra om man laste in dom i ett rum. Jag stekte hamburgare.
Alla bilder kommer nar jag kommer hem till B-town pa tisdag onsdag eller sa...

Nu skall vi ut o kora.

tut tut

lördag, september 22, 2007

Konstiga grejjer

Nu har vi varit ute o festat i Chicago. Case har massa polare som vi hanger med som e as nice, i gar kvall hande en konstig grej dock... En tjej som har stirrat o stirrat pa mej i tva dagar nu kom fram till mej o sa att hon brukade ligga m KC. Jaha sa jag typ. Vet inte vad for reaktion hon ville ha. Det gjorde mig forstass ratt obekvam. Sa i natt har jag dromt massa konstiga saker... Vet inte riktigt hur man skall hantera sanna grejer.

Vi gick till St Alfred och till Leaders (creddiga klad butiker om du inte vet) igar, plockade upp en tee pa varje stalle, skit fina grejjer. Hittade en scarf med eftersom min Svensson scarf forsvan pa flighten over hit. Och eftersom Patrik inte svarar pa min mail dar jag fragar honom om jag har glomt den dar...

Ikvall e det jatte party pa nan bar for att fira Emelies o kcs fodelsedag. 35$ intrade o open bar, skall bli intressant att se hur det utveklar sig.

Postar nog natt imorgon innan vi drar tillbaka till Detroit.

torsdag, september 20, 2007

Chicago

Det e en stor stad som fan. Underbart att vara i en urban miljo igen, suburbia e inget for mig. Case har bott o pluggat har i 4-5 ar o har cp mycket polare. Det rullar bara pa nu, drinkar varje kvall och nya familje medelemar. Nu bor vi hos hennes syrra Kate, och antligen kan vi sova i samma rum, det far mig helt klart att kanna mig tryggare. Chicago ser sa har vi forsta anblick ut att vara en stad man definitivt kan leva i, vi bor i ett svensk omrade som heter Anderson ville, jatte lustigt, vi ska dra till Svensk Amerikanska museumet som ligger har o sen kaka kanelbullar pa the Swedish Bakery. Det enda som val e lite olustigt e att traffa alla kc's ex flickvanner o pojkvanner. Jag har traffat en eller tva ansalange, o aven om jag e full av mig sjalv narsicistisk som fan sa blir jag anda lite obekvam, plus att alla tror att jag e tysk. haha. ok, har kommer ett par biler fran nar jag forst landade i Detroit o akte ut till kcs mossas hem i Rochester...

Inne i america...

KCs morsas hus... WTF! tankte jag nar jag sag det

insidan av samma hus

kc o hennes morsa

fodelsedags firande.

kc m 2 polare

kallaren i huset, kolla in TVn! massa slakt som kollar amerikansk fotboll, jag kan nu reglerna iallfall och har valt ett lag som jag hejjar pa. The Vikings, fran minesota.

Denna bilder tycker jag fangar essensen av tonnars angest i fororten... sa javla bra bild, hahaha. Killen heter Mike.

onsdag, september 19, 2007

Mer Detroit/Rochester

Weh, jag e riktigt bakis, igar gick vi pa Aesop Rock, kass konsert men bra latar. Send vidare till en kille som byggar Hot Rods som hette Darren, skon lirare... traffa Kcs breakdance polare Squirt och hangde mer med Mike, harlig collage rockare har ifran. Traffade Kcs ex, det var konstigt, tydligen har han varit jatte taskig mot henne, och nu nar vi aker till Chicago kommer det att bli mycket mer av den varan, ex that is. Jag vet inte hur jag skall kanna infor det, det e en kluven grej, det enda jag vet e att det far mig att disstansera mig sjalv farn alla andra. Om man e ihop med mig far man nastan inte traffa nagra ex, i gbg eventuellt eva om hon e i stan, annars inga som jag umgas med... Har alltid varit lite avundsjuk pa alla tjejer jag varit med som jag har traffat exen till, efter som jag inte kan lata dem genom lida samma grej.

Jag har sjukt kul helatiden, massa nya konstiga grejjer, jag gillar dock inte maten. Eller jag har ingen mat lus alls faktiskt, det e nog for att jag kanner mig lite under stress hela tiden. Nordwind har FORTFARANDE inte betalat mig, vilket e helt sjukt... vet inte vad jag skall ta mig till med dem.

Jag har traffat sa mycket manniskor nu att jag e helt trott... Vill inte traffa fler. haha. Vi drog pa shoping tur har i omradet harromdagen, riktigt grmt resultat assa. En as skon jacka i blatt, gront, o lila, en super nice Collage jacka med lader armar, svart pa svart ett stor L pa framsidan och en viking pa ryggen (fatta att den e gjort for mig eller)! Plus lite AA grejjer.

Nu skall vi sticka till Chicago alldeles straxt.

L8er

måndag, september 17, 2007

Family n friends

Det har varit javligt snurrigt har. Tva familje BBQ pa tva dagar har traffat typ 1000 slaktingar, mostrar morbroder. Det laskiga ar att alla domer en pa natt satt. KCs farsa e skon dock, morsan e lite latt hysterisk o hon o case brakar helatiden... Har faktiskt inte gjort sa mycket, bara traffat kcs familj ansa lange o borjar bli ratt trott pa det. Har ingen kontroll alls over mitt liv har sa jag langtar tillbka in till nan sorts stad. Urbana miljoer fan va skont.
Varje gang vi inte e hemma e hennes morsa inne i mitt rum o flyttar runt grejjer, lagger min strumpor rakare, flyttar vaskan in i garberoben, lagger min vaxel i sma hogar osv... Det e helt cp beteende men gor inte sa mycket, jag e inte privat pa det sattet. Sjukt intressant att traffa massa kids som e uppvuxna har, alla ar thrillseekers, ut i fingerspetsarna, bara for att det e sa satans trist o tryggt att vaxa upp i rikenmans kvarteren. De har jatte konstig syn pa droger o sex. Knarkar allt vad de kan, vad som helt som far dem att glomma, o det verkar som att alla bara knullar runt i trisstes. Jag far helt klart ett nytt perspektiv pa Amerika har. Igar var jag hos hennes farsa o han hade BBQ, alla mobbade mig for att jag ar vegetarian, - Climb on top of the foodchain bro! Har massa bilder som jag skall forsoka lagga upp snart, annars kommer de nar jag har kommit hem. Det e verkligen som att vara i en film... jag bara flyter med.

Separate bedroom grejjen freakar ut mej med, och vi sager "grace" innan varje maltid, hahaha, fatta det eller!? Jag var SA nara at borja garva forstagangen.

Na, inge mer uburbia for mej, fixar inte att vara beroende av hennes foraldrar for allt, jag vill komma till en riktigt stad snart, Chicago aker vi till pa onsdag ska bli sjukt skont. Fan va case skall fa tillbaka nar jag tar henne till gbg. damn, jag skall leta upp varenda avlagsen slakting vi har o besoka dom. hahaha.

l8er

fredag, september 14, 2007

Rochester Hills

Ok, jag precis kommit till Rochester Hills utanfor Detroit. Det e helt vansinnigt har, super super amerikanskt, exact som i filmen Chum Scrubber om du sett den. KCs familj e sjukt rika, sjukt. Jag e helt lost men det e riktigt roligt... Ingen tid, nu kommer mer familj o ringer pa dorren.

onsdag, september 12, 2007

bilder baklänges


I malmö finns Mattias framtid... Nam Nam

Andreas, ett år senare har han lika tråkigt utanför Baghdad livs, denna gången utan Johan. Ska skriva en top 5 på grejjer som andreas inte gör snart...

Johan, deppig på golvet.

Farre var glad o hans tjej var arg... helt ok.

GÖTEBORG!!!!

Nef...

Mitt gammla kvarter

min gammla skola

Farsan o brossan

Farfar o Morbrors fru

Strömmen gick ju i morsans lägenhet, här e jag på dass m sterarin ljus, väldigt mycket medeltids veckan på gotland

Farsan

Farfars "nya" brud

Malmö och 300 poster på bloggen!

Wow, 300 hundra poster på bloggen... Jag är impad av mig själv.

Hursom, åkte till Mamlö i morse, har äntligen lyckats styra up pressenter till KCs päron o födelsedags pressenter till henne. Sjukt stressigt. Hade ingen aning vad jag skulle ta med till dem, det blev en rätt konventionell lösning tillslut. Hennes farsa får en flaska svensk Punch och morsan får Kosa Boda glas lyktor, men det tog ett tag att lista ut, jag mossan Andres o Andronik gled runt på NK o kollade... haha, oväntad kvartett.

Det var nice att komma från gbg faktiskt, lite för stressigt på slutet. Andreas (som jag e hos n,u fast han sover, efter all TV spänning)var i skolan till kl två eller så så jag kollade runt lite, turistade så att säga. Sen länkade vi, gick till Svensson (hipp butik) o jag tjackade en scarf som hette "kalhygge" som Andreas bekant har designat, den e nice.

Gick o käkade pizza, träffade Linda i en ICA butik, vi drog o drack en öl, sen var vi tvugna att gå hem för Idol skulle börja, Andreas bashade det fullständigt men verkade riktigt intresserad när vi kolla, sen visade det sig att han följde Top Modell så vi kollade finalen på det och efter det var det dax för hans absoluta favorit, "So you Think you can Dance" det var så där kul. Vi käkade chips o dip o hade det trevligt, känndes nästan som Schibelveiner srtasse fast utan Jonas.

Kl 9 iomorgon åker jag till CPH o hem till Patrik, skall länka med Frederik efter att han har varit på balett (!!) imorgon med. Johan var på balett i helgen med, vad e det som börjar hända med mina polare? Och sissta posten med åäö på länge nu kom jag på just.

Fett nice att hänga m Andreas igen iallafall. Och e taggad på CPH som fan! vet inte riktigt vad jag skall göra innan Patrik kommer hem dock, gliida. Några bra idéer? Fik/butiker jag borde besöka? Skall trilla in i Wood Wood butiken, det e det enda jag vet egentligen. Och sen åker jag till USA! Jag e pepp o fett nervös, jag menar, jag lägger hela min trygghet i en persopns händer som jag bara kännt i snart ett halvår... det e lite läskigt. Jag känner iofs ett par typer i NY som jag kanske kan dra till om allt skiter sig. Haha, alltid där med B planen. Fan vilken olycks korp jag e. Kommer se helt fresh ut när jag kommer dit iallfall, har värsta killtet nu, svart slips, grå slipover, nya jeans, nya skor... fedt som dom säger på andra sidan vattnet.

åäö åäö åäö åäö åäö så fick jag det ur systemet med. Go natt!

ps, mycket bilder kommer att läggas up när jag kommer till staterna o en bluetooth anslutning.

tisdag, september 11, 2007

Allt hemma.

Uh Uh Uh... det e jobbigt att vara hemma så här kort, jag MÅSTE träffa tusenmänniskor, missupfatta mig inte, det e as kul o jag vill verkligen, det e ju ända chansen liksom, men igår gick jag upp kl 07 och höll stenhårt tempo till kl 23.30. Var riktigt trött, lite grinig. Jaja, nu åker jag till malmö om en timma. Har tjackat ett par brallor, Svensson, roligt med svenska byxor. Jag tror att sverige är bäst i världen på jeans/denim mode just nu. Lördagen var kul den med, fikade o allt sånt. Gick till Lokal o hängde m Suveräne DJ Crinnan, en kille m skägg följde med mig till Masthuggs terassen där Jonas Lübeck, Erika, Eyrun o Emma var. Man var så van vid freaks när man gick kulturverkstan att jag inte reagerade på det, nu fixar jag inte alla kultur typer, gillar lätt alla de jag känner, men kring folket...hmm tyckte att folk var sjukt dryga fast kultur halsdukarna har aldrig gillat hip hopare. Kvällen slutade på Grand Burger. Perfa. Sen fick jag stoppa ett bråk mellan svenne bonnar o synthare också.
På söndag minns jag knapt vad jag gjorde längre, men Yasin o Johan kom hem till morsan på middag, det var trevligt, när Yasin hade gått kollade vi på "King Salomons City of Gold 2" från 1987, tvär ripp på Indiana Jones fast utan manus. Det bästa var när dom träffade infödingar i jungeln som skanderar: Johan Johan Johan Johan!
Igår var jag runt hela stan, tjacka lite fin kläder så att jag passar in i USA, var hos mormor o morfar, träffa Crinnan, Andres, Johan, Andronik och farsan. Klippte mig hemma hos honom. Farsan berättade typ att jag kommer att dö eftersom jag åker till USA så snart efter 9/11. Nu måste jag skynda mig till tåget! Häj!

lördag, september 08, 2007

Göteborg


När tåget rullade in i Gbg o konduktören välkomnade oss med sin breda dialekt kom det nästan en tår i mitt öga. Det var fint på nått sätt, Stockholm var grått o kallt, Göteborg var soligt o varmt, som om vädret välkomnade mig hem. Hela tåg resan satt jag o tänkte på en konversation jag hade med en amerikanska, jag försökte beskriva Sverige, och vad det är jag inte gillar med Sverige. Den otroligt homogena (kultur/subkultur) elitismen som råder här, hur man inte vill bli accosierad med någon som klär sig konstigt, att folk viskar om varandra, har man förra årets Cheapmonday eller Acne kollar hippster tjejerna snett på en. Eller ännu värre, han man fortfarande Nudie får man till och med blicker från de tjocka bög hipster pojkarna i sina sena tonår.


Den enda reaktionen jag fick efter att ha för klarat det här var


- It sounds like highschool.


Och det gör det! Det är så sant, inte allt o ch inte alla faller in under detta, men otroligt många bor i highschool. Det är en genial titel till en avhandling om Sverige och dess sociala kultur. Enda svaret man kan ge


När jag steg av på Central stationen stod mossan där o vänta, vi gick till saluhallen o tjacka riktig ost o bröd o grejer, sen gick vi hem. Gick o käkade lunch med Bum o mossan. När vi kom till baka o satto kollade på tv gick all ström. Mossan fick panik o sa att all frusen mat skulle smälta och i princip att vi skulle dö långsamt. Inga propar verkade ha gått så vi testade dem propp för propp, det visade sig att det var hallen badrummet köket som ljuset inte funkar i längre, det går inte att bara byta propp för då poppar den igen, vi fick igång kyl, frys och TV igen. Då hör jag morsan lättat pusta


- Nu kommer vi att öööverleva iallafall!


Sen drog jag till Johan, blev upprörd över det nya betalnings systemet på vagnen, man måste ha växel för att kunna betala, jag hade en tjuga. Chaffören bara pekade på mynt automaten, frågade om han hade växel


- Om du inte har växel kan du köpa via SMS.

- Jag har inget svenskt nummer.

- SMS!

- Inget nummer!

- S! M! S!


Då går jag vidare in i vagnen, det var kass otrevligt, annars e det riktigt trevligt i gbg, alla i alla butiker små pratar o skôjar lite mä än.

Det var helt CP att träffa så mycket polare på samma gång, lite kärleks overload, trodde ett tag att det skulle sluta med att jag grät o att man genom tårarna kunde höra - Jagh Älchkar dehj achå... Leo, Yasin, Johan, Astrid, Mårten, Sofia, Emil, Öman, Elin, Farre ja listan kan göras lång.

Det mest intressanta som hände på kvällen var att Farres tjej typ anföll mig efter att jag o farre skoj bråkade, jag sa typ med hör röst till Farre - Ska du ha stryk eller!? O hon flippade o börja sprattla o klösa, rätt harmlöst men sjukt skummt. Underbart att Emil o Sofia kom ner från Skövde eller var det nu e dom bor! Så sjukt pepp! Blev jätte glad av att se dom igen! Jävligt kul att träffa Leos tjej Kajsa, hon verkar vara riktigt bra för honom, jag gillade henne med en gång.

Vi drog ut o hälften försvann, jag gick in på Rio Rio, det var dött, 18 glasögon killar dansade. Frågade i vakten om man kunde göra ett åter köp, OCH DOM GAV TILLBAKA PENGARNA! Fatta nice eller! Sjukt, helt sjukt. Så gick jag måtren elin o charlotte till Nef, på uteserveringen lirade dom dubstep, Morten var i extas. Dansade lite det var så där, gick tillbaka till Rio där johan astrid o öman var dansade lite till, en tjej med krulligt hår ögon raggade på mej. Sne ksulle vi till pizzerian på järntorget med dom hade inte pizza så jag gick hem. Nu skall jag snart på Maj's födelsedags fest, Maj e farfars nya brud. So long!

fredag, september 07, 2007

Sthlm by night


I går var jag ute i Sthlm, det gick rätt bra, gick till Carmen o drackbira, länkade med Jonas S Nina Jacob o lite annat löst folk jag inte kände så väl. Allt var easy peacy o sen bestämde vi oss för att lira över till Opera Baren på Rodeos release fest. Inte mycket till fest iofs... så vi tog alla o drog till Rich, (stavas det så?) jätte packat, Thomas Rusiak vände skivor, träffade Gbg profilen Ola som jag typ inte har sett på massa år, trevligt, han e alltid trevlig. Nån affärs man kom fram o hälsade hjärtligt på mej, sen vidare på Öl Rave på Skepps Bar, också nice, hamnade i nån disskusion med en fysiker om matematik vad exakt eller inte, det tog sjukt lång tid, o han var jätte glänsig med sin examen helatiden. Länkade med Peder som bodde i Berlin förut, rökte lite... Drog vidare till Spy Bar, skrattade hela vägen dit bara av idén att gå dit. Vi fick komma in gratis för nån tjej som var med oss kände vakten. Där inne kommer typ alla skämt som göteborgare har om stockholmare till sin rätt, det går inte riktigt att beskriva med ord rätt vis men det var rysska horor o bögiga killar med fyrkants backslick, sen blav jag utslängd för att jag inte köpte tillräckligt med öl. Det var helt OK efter som jag var på väg ut ändå och jag inet betalat nått inträde.

Skulle ta natt bussen till midsommar kransen, en full ryss skulle berätta var jag skulle gå av. Det gick så där, ryssen gick av bussen, jag ropade o frågade var jag skulle av, han viftade ursäktande med handen o sa att jag skulle ha gått av för ätte länge sedan. Bussen som jag inte skulle vara på längre tar mig till Fruängen centrum, jag börjar knalla runt där o försöker fatta hur långt det e tillbaka till midsommar kransen o om jag kan gå dit, då kommer bussen som jag var på, chaffisen öppnar dörren o frågen var jag skall, midsommar kransen, kom igen grabben det e jätte långt. SÅ jag fick åka med bussen tillbaka dit jag skulle efter som han ändå skulle köra den till nått garage. droppade mig på en motor väg o där ifrån tog det bara en halvtimma att hitta hem, fick god hjälp av en brevbärare dock.

Så det känns rätt bra att ha gjort A turen på stock holms krogar bara så rätt av. Ingen krog var särskilt skojig. Bara ironiskt. Jaja, nu åker jag till gbg i morgon bitti! Wee e fett taggad, tror att det kommer bli riktigt värt! Ha det, så ses vi i gbg.

onsdag, september 05, 2007

Stockholm


Nu har jag landad i Sthlm, slaggar hemma hos Nina o allt verkar funka bra. Det började lite rufft bara, gick vilse på Arlanda o blev nästan överfallen av bygg arbetare. Tof expresståget in itll sthlm, vilket var dyrare än flyget från Berlin till Arlanda, vad e det som händer egentligen? Skit samma, jag hängde m E-wik i ett par timmar, mysigt som fan att träffa henne igen, vi tog ett kort som upphäver naturlaganra, hon ser ful ut o jag verkar för blotta ögat se snyggut. Sjävl klart bara en fotorealistisk illusion, trix är för horor o poliser.

Sthlm e dyrt, det visste jag redan men DAMN va dyrt det e... Men igår fick jag äta stekt strömming o potatismos! Vad heter Strömming på engelska? E-Wik var tvungen att jobba så jag fick glida lite själv, gick in på en bar o drack två öl, så kom jag på att jag inte ätit något, o var lite full. Så jag gick runt på typ H&M o var packad... Konstigt, lite roligt.

Det e sjut med så mycket svenska, det e ju så lätt att blocka ut tyskan o engelskan, men svenska går rätt in i huvudet, jag e som i en sån där film där huvudrollen håller på att bli vansinnig o hör röster o viskningar överallt och det blir bara starkare o starkare, du vet.
As läskigt, verkligen information overload. Och alla skyltar o all reklam ovan på det... puh.

Tyvärr har inte Nina Bluetooth på sin dator, så jag kan inte lägga upp några bilder.

Nu skall jag gå till ICA o tjacka riktig svensk frulle! Weee!

lördag, september 01, 2007

Birthday!

Jag fyller år! Weee, ikväll blir det rock n roll! Om du e i stan måste du komma förbi o festa m oss!