torsdag, april 06, 2006

GP 6/4 -06

Från GP 6/4 -06

Vet du vem Leo är?

Han säger att han heter Leo, men minns inte sitt efternamn och inte när han är född. Mannen vårdas nu på demensavdelning på Mölndal sjukhus och både personalen och polisen undrar vem han är.

I slutet av februari blev den senildemente mannen hjälpt till Östra sjukhuset av personalen på jourboendet Betelskeppet där han bott några veckor. Han skrevs in som okänd och polisen har sedan dess försökt få fram hans rätta identitet. De senaste åren han mannen bott i en barack på Bulyckevägen i Torslanda.

- Han talar svenska och finska och har uppgett tre olika efternamn, men det finns ingen med de namnen, varken i Sverige eller i Finland. Dessutom är han för gammal för det födelsedatum han uppgivit, säger Nils Lundqvist som handlägger ärendet hos Göteborgspolisen.

Vad polisen med säkerhet vet är att mannen till och från har jobbat på ett företag i Göteborg mellan åren 1965 och 1989. På företaget känner man dock inte till mer om honom än hans smeknamn "Leo Finnen", eller "Leo Lappen".

- Det vore väldigt bra om någon kunde höra av sig och tala om vad han heter i efternamn. Han är i och för sig väl omhändertagen på Mölndals sjukhus och får troligen plats på ett äldreboende snart. Men det är ändå viktigt att få veta vem han är, säger Nils Lundquist.

Polisen har inte heller någon anmälan om försvunnen person som stämmer med mannen, som bedöms vara mellan 70 och 75 år gammal.

Anna Hedlund

031-62 45 49 anna.hedlund@gp.se

1 Comments:

Blogger Mattias said...

...och han inbillar sig att han är en skäggig clubhopper i berlin.

16:56  

Skicka en kommentar

<< Home