fredag, juni 09, 2006

VM! & TOP 10 SAKER SOM GÖR VARDAGS LIVET LÄTTARE I BERLIN.


Nu e det igång! Fotbolls VM! Jag skall se invignings matchen med Jakan och dricka mig måttligt redlös och skrika förolämpningar om Oliver Kahn i stil med:
Oliver Kahn, früer Titan, schön: Titanic!!
Efter en veckas bloggfrånvaro återkommer jag mycket starkt med 3 inlägg på en dag.
Det känns mycket bra att bo i Berlin nu med VM och allt, men det gör det annars också, här kommer en liten lista på saker som gör det lättare att leva i berlin:


TOP 10 SAKER SOM GÖR VARDAGS LIVET LÄTTARE I BERLIN.

1 Man får röka på krogen! ok jag vill egentligen inte ta upp det men fy fan vad gött det är med en kall och en rökpinne.

2 Kurtz strecke. Finns på både u-bahn, s-bahn, spårvagnar och i Taxi. Genial idé. Jag har alltid varit arg när man har varit tvungen att betala 20 spänn för att åka från stigbergstorget till järntorget, det är ju så kort. Här betalar man halva priset om man åker under 3 hållplatser med u-bahn och s-bahn och samma under 5 hållplatser på spårvagn. I taxi batalar du 3€ för tre kilometer. As bra.

3 Halloumi tasche. Grillad Halloumi i pita med hommus och sallad. Standard på alla arabiska imbiss ställen och även på en del turkiska. Den perfekta bukfyllaren i fyllan och villan.

4 Bionade. En biologisk läsk som är osockrad och jätte god, det är mumma för oss som inte gillar sötsliskiga grejer. Dessutom är flaskan jätte fin.

5 En euros ställen. Det finns en massa ställen i Berlin där allt kostar en euro. Mackor, kaffe, vin, juice, kakor, ja allt.

6 Det är ok att lukta lite svett. Alla verkar lukta svett här, speciellt märker man det på tjejer, kanske för att jag är van vid svenska ultra hygieniska tjejer. Det är gött att man får lukta som man faktiskt gör lite då och då.

7 AfriCola. Jätte god cola variant som bara finns i Berlin. Dock med lätt rasistiska undertoner i titeln. Inte heller lika söt som coca cola.

8 Ingen TV. Det går inte att kolla på TV här, så man fyller tiden med andra saker som musik och bloggar. Allt är fan dubbat, tillochmed the Simpsons. Men det är gött också, tänk vad mycket tid man har egentligen.

9 Staden är platt. Det innbär att det är gubblätt att cyckla överallt.

10 Jag kan se något nytt varje dag. Det är en fin känsla att se något man aldrig har sett förut. Det finns hela stadsdelar som jag inte ens kan namnen på. Det får hjärnan att jobba och kreativiteten att flöda.

2 Comments:

Blogger namnam said...

glöm inte att allt har roliga tyska namn som man kan skratta åt också

20:32  
Blogger Leo said...

Det får man inte glömma, även om det blir tråkigt efter ett tag asså, visst första gången man gårförbi krogen Byxapa eller krogen Baiz så e det ju kul, andra också. Men när man ser det dagligen så försvinner överraskning effekten lite om du fattar vad jag menar!?

12:21  

Skicka en kommentar

<< Home