tisdag, juli 04, 2006

Cykel tillbaka


Ok, så här slutade fallet med den försvunna cykeln. Vi valde taktik nr två (se nedan). Så vi gick till polis stationen och gjorde en anmälan i mitt namn. Crinan lämnade sitt leg o pass hemma. Tyska ploisen var helt oseriös och kladdade bara ner vår uppgifter på en liten papperslapp och sedan fick i ett ärende-nummer. Dom var mycket gladare än svenksa poliser. Inne på stationen skrattade dom o skojade. en gick förbi oss sjungades opera.
Sen gick vi till den fruktade cykel affären. Gubben i butiken var hel skön och skrattade o skakade på huvudet. han sa att detta var första gången en cykel hade blivitstulen, och dom har funnits där i fyra år. skönt att crinnan kommer ner och det drabbar honom. han sa helatiden, från det att vi hyrde hojjen - Fan, jag vet att den kommer bli stulen!
Gubben ringde sin chef och chefen ringde en praktikant som kunde engelska. Han trodde inte på att crinnan skulle betala om han bara fick en räkning. Istället blev det så att, hör o häpna nu, dom skall ringa crinnan om en eller två veckor om cykeln inte har kommit tillbaka och då skall crinnan få deras bank nummer, och när dom ringer kan dom säkert inte sitt IBAN nummer som man måste ha för internationella överföringar plus att crinnan gav dem fel nummer. Vi gick därifrån som kungar. Damn vad vi spelade vår kort rätt denna gången. Vi tog en öl och firade i parken.

1 Comments:

Blogger Mattias said...

Konstigt att dom inte trodde att han skulle betala om han fick en räkning, men om dom ringde honom om två veckor?
Jag har en 5 år gammal obetald elräkning i berlin, jag tror den är preskriberad.

18:27  

Skicka en kommentar

<< Home