tisdag, oktober 17, 2006

Byta Jobb?

Min arbets kollega har sagt up sig idag, eventuellt kommer jag också att göra det. Det beror lite på. Ok, så här e läget, Jag spenderar 3 timmar av min dag med att åka S-Bahn. Vilket förvisso är trevligare nu när jag har upptäkt "Audio books". Är aldeles för trött för att sitta och anstänga ögonen på morgonen och har därför gett upp viss fåfänga försök att se snyggt kulturel ut när jag susar till jobbet, men det finns audio books som gör resan så mycket trevligare. Just nu lyssnar jag igenom Hunter S. Thomsons "Fear and Loathing in Las Vegas" som jag har velat läsa väldigt länge men inte orkat dra tummer ur och göra. Vilket iofs kanske e bra efter som den boken verkligen är helt CP. Duke, Hunters uttalade alterego är en sanslöst paranoid caraktär och det smittar. När jag skulle beställa Spätzle igår kunnde jag bara stirra på damen i kassan, inte få ur mig ett ord. Jag fick gå där ifrån.

Ja, det var bara ett lite sido spår. Men boken är tillräckligt bra för att jag skall villja nämna den. Som Johans milkshake. Nu är det ju fullständigt orimligt att jobba 8 o en halv timma och sedan åka runt i 3 till. Det blir 3 o en halv timma obetald värdelös tid jag inte kan göra skit på, för utom att njuta av H. S. Thomsons böcker.

Som sagt så har min kollega fått jobb på det andra ställer och jonas jobbar redan på det andra stället och det e roligt om hela den svenska kundtjänsten säger up sig samtidigt. Skall nog på intervju imorgon bitti och om jag får det nya jobbet blir min restid reducerad till 1 timma. vilket gör att jag ökar min lediga tid med... 30%!

30% längre dag. om jag var arbetslös skulle det innebära 4,5 fler timmar på dygnet. Nu innebär det bara 2 mer timmar men det räcker för att jag skall gilla det.

Plus att säga up sig får mig altid att känna att rått hjulet springer runt mig istället för tvärt om. Den fin liten känsla. Om ni aldrig sagt up er bör ni skaffa ett skit jobb, jobba två veckor och sedan säga upp er. Det e lite kul att vända på makt strukturerna, och via chefen att han faktiskt inte kan tvinga en att göra vad som helst.

Jaja, skulle vara kul att slippa åka till detta jobbet igen.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

På den tiden när Sverige fortfarande var socialistiskt och hade ideal, då ansågs arbetsmarknaden vara arbetarens marknad. Inte som idag- arbetsgivarens marknad. Jag förstår njutningen i att säga upp sig.

Själv läser jag just nu Tjuven av Georg Darien. Mycket uppbygglig liten historia. Tom boken jag fått låna är stulen och saknar omslag därför. hihi

peter

16:14  
Anonymous Anonym said...

lycka till på anställningsinternvjun.
kram

00:29  

Skicka en kommentar

<< Home